Vad tycker ungdomarna som gått DISA-utbildningen?

Vad tycker några av ungdomarna som gått DISA-utbildning? 

 

“Mycket har betytt mycket för att det hjälper att vara här och man får

prata ut om vad man vill och man inte vill behöver man inte.”

“Om jag ska vara ärlig är det nog fikat.”

“Allting, men att kunna prata ut om saker och hitta lösningar på olika problem. Också

att vi har fikat varje gång har varit mysigt. Jag skulle vilja att vi hade DISA varje vecka hela tiden.“

“Att tjejerna håller ihop så bra och ingen bråkar och så.”

“Har påverkat min syn på livet och hjälpt mig mkt. Så typ allt.“

“Det som betytt mest för mig är att man kommit tjejerna i klassen närmare

och man har även lärt sig att må bättre.”

“Att man har lika stort värde som alla andra och får prata lika. Att man lär sig

att ta hand om negativa tankar.”

”Det är egentligen inget dåligt med DISA men det varit lite tjatigt med de där papperna man skulle skriva i de där rutorna.”

“Jag tycker allt varit bra men ibland kan det bli lite för mycket ”prat”, alltså prat om olika metoder mm.”

“Man har fått tänka efter hur man mår. Det var jätteroligt när man fick två ord från varje person om hur man är. Vi tjejer har lärt känna varandra bättre. Jag känner mig tryggare med att om jag skulle vilja gå till kuratorn om så behöver.”

”Det var jättekul i början men sen blev det lite för mycket med papperna. Jag tycker det varit bra med sinnesstämningsdagboken för då kan man se om någon speciell dag som man mår dåligt på och vad man kan göra åt det.”

“Jag har lärt mig mycket om hur jag ska vända mina tankar och har börjat må bättre. Jag slutade träffa nån jag tyckte om men insåg att jag mår bättre av det. Trodde inte det skulle vara så.”

“Det har varit bra för att man har inte varit lika tyst som jag verkligen är i klassrummet.”

“Att inse att alla har det som en själv. I den här åldern mår alla på ett visst sätt. Alla är stressade och har massor av tankar och om både nutid och framtid. Det har varit jätte bra att lära sig att kunna hantera sina känslor. Jag tycker att vi borde ha DISA på vårterminen också. Tack!”

“Jag tycker att det har varit jätteroligt och man har lärt sig jätte mycket bra som man kan använda i framtiden. Sen har jag kommit närmare tjejerna i klassen. Jag har lärt mig att prata med öppet om saker som man normalt kanske inte pratar om.”

“Jag tycker det varit jättebra med DISA träffarna för det är nog bra att ha sådana kunskaper vi lär oss här om man känner sig lite nere. Så det som betytt mest för mig är väl att vi tränat på att må bättre (känns det i alla fall). Jag mår bättre av det i alla fall.”

”Bra: Tankestopp, snoddisar och tänka tid. Jag tycker det var kul och bra. Fler roliga övningar (typ som med ballongerna!) Dåligt: Mycket papper och prat. Men kul i alla fall.”

“Jag tycker dessa DISA träffar har varit mycket bra. Det känns som om man kommit varandra närmare och är mer ”öppna”. Hur vi ska hantera situationer och då vi pratar om hur vi tycker och tänker har varit väldigt bra. Jag tycker ingenting varit dåligt, så fortsätt på det här spåret.”

“Det har nog varit det där med att vända negativa tankar. För även om jag inte tänker på det har jag ganska mycket sånna tankar, även fast det kan vara små saker. Det har blivit lite bättre och jag tror jag har blivit mera positiv.”

“Jag har lärt mig att vända mina negativa tankar till positivt. Jag har lärt mig att vissa saker ska jag inte oroa mig över för att det är ingen ”big deal”. Det har varit kul och välkomnande men vissa gånger hade jag vilja gå på lektion då jag missar en hel del jobb.”

“Att man har det trevligt och lär känna varandra lite mer, pratar om problem. Det har varit lite mycket övningar. Det hade varit roligare med mer diskussioner om olika saker i vardagen och typ problem och sånt.”